fbpx

Browar Kormoran – Oktawian pils

Piwo Oktawian z browaru Kormoran chmielone na zimno polskim chmielem Oktawia, Kapsel z logiem browaru. Butelka typowa dla Browaru Kormoran. Etykieta w odcieniach zieleni z nawą piwa oraz nazwą browaru. Widzimy na etykiecie en face prawdopodobnie popiersie Oktawiana Augusta, jednak nie znalazłem nigdzie w internecie podobnego zdjęcia, nie żebym szukał zaciekle.

Piwo dolnej fermentacji uwarzone w stylu pils, nachmielone na zimno chmielem Oktawia. Ekstrakt początkowy piwa to 11% wag i otrzymaliśmy z tego 4,8% alkoholu.

Przejdźmy do degustacji 19.03.2021, a piwo ma datę ważności do 13.08.2020

Aromat 14/14

Aromat słodowy, i chmielowy

Wygląd 5/6

Piana niska, średnio utrzymująca się, biała. Piwo o złotej barwie, opalizujące

Smak 15/18

Piwo nieco wytrawne, orzeźwiające, ale tych jabłek to ja nie czuje może i dobrze

Goryczka 6/6

Wyrazista, lecz nie za mocna, średnio utrzymująca się

Odczucie w ustach 5/6

Piwo jest wytrawne, o delikatnym wysyceniu

Ogólne wrażenie:

Piwo jest jak najbardziej w porządku. Pije się przyjemnie, Piwo jest nieco wytrawne więc do obiadku by się świetnie nadawało

Suma punktów: 42/50

Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe

Jak oceniasz to piwo?

Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach. 

Mam również Instagram – klik tutaj 

Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkęklik” lub zostać mecenasem na Patronite „klik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.