Browar Kormoran – Oktawian pils
Piwo Oktawian z browaru Kormoran chmielone na zimno polskim chmielem Oktawia, Kapsel z logiem browaru. Butelka typowa dla Browaru Kormoran. Etykieta w odcieniach zieleni z nawą piwa oraz nazwą browaru. Widzimy na etykiecie en face prawdopodobnie popiersie Oktawiana Augusta, jednak nie znalazłem nigdzie w internecie podobnego zdjęcia, nie żebym szukał zaciekle.
Piwo dolnej fermentacji uwarzone w stylu pils, nachmielone na zimno chmielem Oktawia. Ekstrakt początkowy piwa to 11% wag i otrzymaliśmy z tego 4,8% alkoholu.
- Pulpety w sosie pomidorowym z kaszą pęczak – Kogoot
- Pęczak z kurczakiem na ostro Kogoot
- Recenzja flaków od Kogoot: Mało smaku, za dużo majeranku
- Pieczeń w sosie myśliwskim z kluskami śląskim – Kogoot – recenzja
- Miód pszczeli
Przejdźmy do degustacji 19.03.2021, a piwo ma datę ważności do 13.08.2020
Aromat 14/14
Aromat słodowy, i chmielowy
Wygląd 5/6
Piana niska, średnio utrzymująca się, biała. Piwo o złotej barwie, opalizujące
Smak 15/18
Piwo nieco wytrawne, orzeźwiające, ale tych jabłek to ja nie czuje może i dobrze
Goryczka 6/6
Wyrazista, lecz nie za mocna, średnio utrzymująca się
Odczucie w ustach 5/6
Piwo jest wytrawne, o delikatnym wysyceniu
Ogólne wrażenie:
Piwo jest jak najbardziej w porządku. Pije się przyjemnie, Piwo jest nieco wytrawne więc do obiadku by się świetnie nadawało
Suma punktów: 42/50
Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe
Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach.
Mam również Instagram – klik tutaj
Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkę „klik” lub zostać mecenasem na Patronite „klik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.
