fbpx

Stiegl Goldbräu

 Piwo Pełne Goldbräu z Austriackiego browaru Stiegl. Posiada kremowo złotą etykietę, na której znajduje się Czerwone logo browaru oraz nazwa piwa. Kapsel również z logiem browaru oraz nazwą piwa.

Piwo ma 12 stopni BLG z czego uzyskano 5 % alkoholu. Do uwarzenia piwa wykorzystano słód jęczmienny oraz chmiel. Co ciekawe w składzie nie zostały wymienione drożdże, zapewne jest to nawiązanie do Bawarskiego Prawa Czystości  z 1516 roku.

Niestety kolejna moja gafa i kolejne piwo w degustacji jest terminie. Termin do 26.12.20, a degustacja odbywa się 21.03.2021

Aromat 10/14

Można powiedzieć brak. Może nieco słodowe jest to piwo lub kwaśne w zapachu. Termin ważności?

Wygląd 6/6

Piana zbita, wysoka  trwała i śnieżnobiała, po prostu bajer. Barwa złocista, piwo jest klarowne

Smak 10/18

Piwo ma delikatny kwaskowy posmak, zapewne termin ważności ma na to wpływ, albo porostu wysycenie daje taki efekt. Ciężko stwierdzić jednoznacznie

Goryczka 4/6

słaba

Odczucie w ustach 4/6

Delikatne wysycenie, odczucie pełni w ustach

Ogólne wrażenie:

Piwo jest ok, możliwe przeterminowanie może mieć negatywny wpływ na jakość piwa.

Suma punktów: 42/50

Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe

Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach. 

Mam również Instagram – klik tutaj 

Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkęklik” lub zostać mecenasem na Patronite „klik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.

Jak oceniasz to piwo

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.