Browar Zamkowy Cieszyn – Double IPA
Cieszyńska Doubel IPA jest jednym z popularniejszych piw z Browaru Zamkowego. Na etykiecie widzimy logo browaru oraz nazwę samego piwa. W tle widzimy grafikę przedstawiająca szyszki chmielu. Znajdziemy też na froncie podstawowe informacje o piwie. Alkohol 8 %, 18⁰ Plato, barwa 28 EBC oraz goryczka 60 IBU
Krawatka zielona z rzymską cyfrą X i nazwą piwa. Kapsel czarny z logiem browaru.
- Czy osoba chora na cukrzycę może jeść miód?
- Browar Pinta – Wednesday IPA
- Browar Bojan – Tradycyjne lager
- Browar Wawrzyniec – Summer Ale
- Browar Pinta – Dobry Wieczór
Skład:
woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy), słód pszeniczny, chmiel (Magnum, Chinook, Simcoe, Citra, Amarillo, Centennial), drożdże
Degustacja:
Przejdźmy do degustacji 14.08.2022, a piwo ma datę ważności do 25.06.2023.
Aromat 10/14
Delikatnie słodowe, lekko chmielowe.
Wygląd 6/6
Biała średnio trwała piana. Piwo ciemno bursztynowe, klarowne.
Smak 14/18
Piwo lekko karmelowe, chmielowe, pełne.
Goryczka 4/6
Goryczka mocna, odpowiednia.
Odczucie w ustach 4/6
Piwo jest pełne, wysycenie zbyt drażniące.
Ogólne wrażenie:
Piękna barwa i piana. Piwo pełne, jednak ciut mocno nagazowane i trochę zapycha przez to.
Suma punktów: 38/50
Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe
Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach.
Mam również Instagram – klik tutaj
Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkę „klik” lub zostać mecenasem na Patronite „klik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.
