fbpx

Browar Hopito Viel Hopfen Dry- Hopped German Pils

Półlitrowa srebrna puszka, z oklejaną białą etykietą przyozdobioną w zielone rąby. U szczytu widzimy log browaru Hopito. Poniżej herb z szyszką oraz nazwą piwa.

Z tyłu widzimy nazwę piwa oraz skład: woda, słód jęczmienny, chmiel: perle, Hallertauer Tradition, Huell melon, Spalt select oraz drożdże.

Piwo pasteryzowane i niefiltrowane. Wyprodukowane przez GME Restauracje w Warszawie. 

Degustacja:

Przejdźmy do degustacji 10.10.2021, a piwo ma datę ważności do 22.08.2023.  

Aromat 13/14

Aromat zdecydowanie nie pilsowy, lecz melonowy. Pils NEIPA?

Wygląd 6/6
Wysoka, biała zbita piana. Piwo jest klarowne o bursztynowej barwie.

Smak 11/18
W smaku czuć, że piwo było chmielone na zimno. Nieco trawiaście. Czuć tutaj nieco ten melon

Goryczka 4/6
Goryczka średnia, krótka, jednak nieco trawiasta. Przypomina mi się moje pierwsze chmielone na zimno piwo, które nie wyszło

Odczucie w ustach 3/6
Piwo jest szorstkie, trawiaste

Ogólne wrażenie:
Być może, gdyby to była NEIPA, zmętnienie w piwie wygładziło by to piwo. Jednak nie robi ono na mnie dobrego wrażenia. Czytając etykietkę miałem nadzieje na niemieckiego pilsa, a kiedy przeczytałem skład, nabrałem obaw, nie bez przyczyny.

Suma punktów: 37/50

Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe

Fajnie się czyta przy kawie, równie dobrze pisze się przy niej :)

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach. 

Mam również Instagram – klik tutaj 

Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkęklik” lub zostać mecenasem na Patroniteklik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *