fbpx
BitterDegustacjePiwne degustacje

Browar Lotny – Trzech Kumpli – Rusty – Extra Specjal Bitter

Na samym wstępie chciałem się poskarżyć! Od jakiegoś czasu widzę, że jest Bitter od Trzech Kumpli, no to biedny ja, ciągle się za nim rozglądam. Patrzę po pułkach wszędzie OATY, ale gdzie ten Bitter. Przyglądam się, a to nie OATY tylko Rusty! Te etykiety są tak podobne, że szkoda nawet opisywać. Co prawda piękne, ale mylące!

Zawartość alkoholu to 5,7 %, ekstrakt początkowy: 14 %, a IBU: 25.

Chmiele: CTZ, East Kent Goldings, Endeavour. Pozostałe Składniki: Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.

Degustacja:

Przejdźmy do degustacji 31.10.2021, rozlew do 16.06.2023.  

Aromat 14/14

Aromat słodowy, owocowy

Wygląd 4/6
Piwo bursztynowe, mętne. Piana zbita trwała i kremowa

Smak 14/18
Piwo jest owocowe, nawet zbyt mocno bym powiedział, lekkie karmelowe nuty

Goryczka 4/6
Goryczka słaba na początku z czasem pokazuje pazura, ale tak na średnim poziomie

Odczucie w ustach 4/6
Piwo jest pełne, bardzo gładkie

Ogólne wrażenie:
Trochę nazbyt owoce jak na mój gust. Piwo nie do końca przypadło mi do gustu.

Suma punktów: 40/50

Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe

Fajnie się czyta przy kawie, równie dobrze pisze się przy niej :)

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach. 

Mam również Instagram – klik tutaj 

Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkęklik” lub zostać mecenasem na Patroniteklik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *