Browar Stu Mostów WRCLW – Fest Lager
Butelka 500 ml z koloru morskiego. Widzimy na niej napis NAJWRCLAWSKIE PIWO. Nazwę piwa WRCLW piwo uwarzone w stylu Fest lager, regionalne premium
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane. Po zatem przedstawione na nieciekawej skali, pełnia, kolor i goryczka. Alkohol 5,8%. Dlaczego nie jest podany ekstrakt? Czy to nie powinno być podawane?
Strona zawiera następujące informacje:
· Styl: Festbier
· Parametry:
- Ekstrakt: 13,7 %
- Alkohol: 5,8 %
- IBU: 26
· Składniki:
- Słód: jęczmienny: pilzneński i monachijski
- Chmiel: Hallertauer Magnum, Hersbrucker i Tettnanger Tettnang
- Drożdże: typu Lager pochodzące z browaru w Monachium.
Kapsel czarny z nazwą serii piw WRCLW. Pod kapslem napis „Następnym razem WRCLW pszeniczny”
- Browar Zipfer – Keller bier
- Browar Wawrzyniec – Amora Preta Single Hop Session Hazy Ipa
- Schladminger– Marzen
- Perlenbacher – Pils
- Browar Wawrzyniec – Vic Secret Single Hop Session IPA
Degustacja:
Przejdźmy do degustacji 05.10.2021, a piwo ma datę ważności do 06.05.2023.
Piwo można zobaczyć w sklepie pod linkiem WRCLW
Aromat 13/14
Chmielowy, słodowy, chlebowy
Wygląd 6/6
Piękna wysoka biała piana. Jest oną drobno pęcherzykowa i zbita. Piwo jest klarowne o barwie ciemnego złota.
Smak 15/18
Wyczuwalne chlebowe aromaty, lekko kwiatowe
Goryczka 5/6
Goryczka średnia, szlachetna
Odczucie w ustach 4/6
Piwo lekkie, przyjemne o odpowiednim wysyceniu
Ogólne wrażenie:
Powiem tak szczerze jakoś nie łapie tego piwa. Niby wszystko jest ok i jak powinno być, ale jakoś mało festowe dla mnie. Ogólnie bardzo dobre, polecam ale mnie nie przekonuje.
Suma punktów: 43/50
Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe
Fajnie się czyta przy kawie, równie dobrze pisze się przy niej :)
Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach.
Mam również Instagram – klik tutaj
Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkę „klik” lub zostać mecenasem na Patronite „klik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.