Browar Brewery Hills – Nelson DDH NEIPA
Półlitrowa srebrna puszka z naklejoną etykietą. Utrzymana jest ona w stylu gazety z dawnych lat. Widzimy na niej Kobietę z deską surfingową patrzącą na morze.
Poniżej widzimy skład piwa: woda, słód jęczmiennym pszeniczny, płatki owsiane i chmiel odmiana Nelson Sauvin. Alkohol 6,4%, ekstrakt początkowy to 16⁰BLG
Nelson DDH New England IPA – chmielone wyłącznie odmianą Nelson Sauvin, dzięki temu masz możliwość poznania charakterystycznych cech konkretnego chmielu. Wyczuwalne nuty żywiczne, cytrusowe i naftowe. Umiarkowana goryczka.
Sprawdź jak smakuje nowozelandzki chmiel Nelson Sauvin!
- Browar Zipfer – Keller bier
- Browar Wawrzyniec – Amora Preta Single Hop Session Hazy Ipa
- Schladminger– Marzen
- Perlenbacher – Pils
- Browar Wawrzyniec – Vic Secret Single Hop Session IPA
Degustacja:
Przejdźmy do degustacji 17.09.2021, a piwo ma datę ważności do 14.09.2023
Aromat 13/14
Wyczuwalne białe owoce i cytrusy, bardzo przyjemnie
Wygląd 5/6
Piwo nie jest do końca mętne jak w przypadku wszystkich NEIPA jest bardziej opalizujące. Ale tak na granicy. Piana zbita, drobnopęcherzykowa dość trwała
Smak 18/18
Piwo bardzo soczyste. Coś jakby mango lub ananas w smaku tutaj dominował. Az takiej dominacji owoców dawno nie spotkałem
Goryczka 4/6
Goryczka słaba przyjemna chmielowa
Odczucie w ustach 6/6
Piwo jest gładkie, delikatnie wysycone, prawie nie czuć gazu.
Ogólne wrażenie:
Bardzo ciekawe piwo i chmiel które daje mocne posmaki mango i ananasa. Gdzieś w tu pewnie są nuty naftowe.
Suma punktów: 46/50
Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe
Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach.
Mam również Instagram – klik tutaj
Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkę „klik” lub zostać mecenasem na Patronite „klik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.