fbpx
DegustacjeHazy IPA

Browar King Pin – Tantrum

Pomarańczowa puszka na froncie, której znajdziemy logo browaru. Poniżej widzimy plemienną maskę, która ma kojarzyć się pewnie z dżunglą.

Na jej odwrocie znajdujemy podstawowe informacje o składzie piwa. Słód: jęczmienny pilzneński, pszeniczny jasny, płatki owsiane, płatki pszenne. Chmiel: Amarillo, Centennial, Citra, Mosaic, Galaxy. Drożdże: White Labs WLP 066 London Fog Ale

Zalecana temperatura serwowania 8 – 12 stopni Celsjusza, alkohol 5.4%, a ekstrakt początkowy 12⁰.

Degustacja:

Przejdźmy do degustacji 21.09.2021, a piwo ma datę ważności do 05.05.2023

Aromat 14/14

Białe owoce, głównie mango

Wygląd 5/6
Piwo jest słomkowe, mętne. Piana wysoka, trwała i biała.  

Smak 15/18
Piwo jest soczyste, owoców, czuć białe owoce i cytrusy 

Goryczka 5/6
Goryczka średnia o długim finiszu.

Odczucie w ustach 4/6
Piwo lekkie, pijalne w odczucie gładkie, jednak finisz jest nieco szorstki

Ogólne wrażenie:
Przyjemne lekkie piwo, bardziej kojarzące się z NEIPA niż z Hazy APA. Jednak plus za lekkość.  

Suma punktów: 43/50

Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe

Fajnie się czyta przy kawie, równie dobrze pisze się przy niej :)

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach. 

Mam również Instagram – klik tutaj 

Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkęklik” lub zostać mecenasem na Patroniteklik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *