Perlenbacher – Pils
Pils niemiecki Perlenbacher wypuszczony w Lidlu, znajduje się w półlitrowej zielonej butelce. Etykieta owalna z logiem browaru, nazwą i stylem w jakim uwarzone piwo. Na kontr etykiecie widzimy podstawowe dane. Jak alkohol 4,9%. W skład piwa wchodzi woda, słód jęczmienny i ekstrakt z chmielu.
Krawatka zielona z nazwa piwa i logiem. Kapsel złoty z logiem browaru.
- Browar Zipfer – Keller bier
- Browar Wawrzyniec – Amora Preta Single Hop Session Hazy Ipa
- Schladminger– Marzen
- Perlenbacher – Pils
- Browar Wawrzyniec – Vic Secret Single Hop Session IPA
Degustacja:
Przejdźmy do degustacji 04.05.2022, a piwo ma datę ważności do 11.04.2023.
Aromat 14/14
słodowy, czysty profil.
Wygląd 6/6
Białą średnio trwała piana. Piwo złociste i klarowne.
Smak 15/18
Smak piwa jest bardzo czyste, pijalne. Wyczuwalna słodowość.
Goryczka 6/6
Goryczka średnia, odpowiednia.
Odczucie w ustach 5/6
Piwo jest dość pełne, lekkie, wysycenie zbyt drażniące.
Ogólne wrażenie:
Dobrze schłodzone piwo bardzo dobrze smakuje. Jest bardzo pijalne i lekkie. Akurat na spokojny wieczór jak znalazł.
Suma punktów: 46/50
Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe
Fajnie się czyta przy kawie, równie dobrze pisze się przy niej :)
Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach.
Mam również Instagram – klik tutaj
Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkę „klik” lub zostać mecenasem na Patronite „klik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.