fbpx
AustiaGolden Ale

Browar Bevog – DEETZ

Skleroza, to me drugie imię. Tym razem mam przed sobą puszkę z browaru Bevog. Browar pochodzi z Austrii z Bad Radkersburga. Puszka zawiera 330 ml piwa o zawartości alkoholu 4,8%. Na puszce widzimy stwora, jakby ożywianego gargulca stąpającego po belce, w tle widźmy coś na wzór katedry albo zamczyska z gargulcami. A ładna ta puszka. Browar pochodzi z Austrii. Piwo uwarzone w stylu Golden Ale, w skład wchodzi słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel i drożdże.

Degustacja:

Przejdźmy do degustacji 21.04.2022, a piwo ma datę ważności do 15.03.2022.

Aromat 14/14
słodowy, owocowy, cytrusy, białe owoce

Wygląd 6/6
Wysoka, biała trwała piana. Piwo słomkowe, delikatnie opalizuje

Smak 18/18
Piwo jest pełne, delikatnie owocowe, bardzo przyjemne

Goryczka 4/6
Goryczka słaba, zbalansowana

Odczucie w ustach 5/6
Pełnia, żadnych wad związanych z terminem ważności. Kolejny dowód ze piwa po terminie potrafią być jednak dobre.

Ogólne wrażenie:
Piwo jest wzorowe. Bardzo pijalne, lekkie. Smaczne.

Suma punktów: 47/50

Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe

Fajnie się czyta przy kawie, równie dobrze pisze się przy niej :)

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach. 

Mam również Instagram – klik tutaj

Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkęklik” lub zostać mecenasem na Patroniteklik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *