fbpx
BrowarRaciborskie

Browar Raciborskie – Klasyczne

Butelka półlitrowa z klasyczna papierową etykietą. Na froncie logo browaru R oraz nazwa piwa i browaru.

Krawatka z logiem browaru zamkowego Racibórz oraz nazwą piwa. Kapsel podobnie z logiem browaru złoty.

Kontretykieta zawiera podstawowe informacje. Piwo jest fermentowane w otwartych kadziach. Ekstrakt początkowy 12 %, alkohol 5%. Piwo jasne pasteryzowane.

Skład piwa to słód jęczmienny, chmiele goryczkowe i aromatyczne oraz drożdże

Degustacja:

Przejdźmy do degustacji 21.06.2023, Terminu ważności do 24.01.2024.  

Aromat 14/14

Aromat jest czysty, typowy dla lagera. Słodowy

Wygląd 4/6
Piwo jest klarowne, ciemno złote, piana niska, szybko opada.   

Smak 14/18
Piwo jest dość pełne, posiada aromaty chlebowe, lekko karmelowe.   

Goryczka 4/6
Goryczka słaba

Odczucie w ustach 4/6
Wysycenie odpowiednie, a samo piwo dość pijalne. Typowy lager, nie zawile się tutaj dzieje.       

Ogólne wrażenie:
Proste piwo, bez wad, bez ochów i achów. Można spokojnie degustować.   

Suma punktów: 40/50

Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe

Fajnie się czyta przy kawie, równie dobrze pisze się przy niej :)

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach. 

Mam również Instagram – klik tutaj

Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkęklik” lub zostać mecenasem na Patroniteklik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *