fbpx

Kinky Ale – Doctor Brew

Puszka z dość perwersyjnie dobranymi kolorami. Na środku widzimy logo browaru oraz jego nazwę Doctor Brew, a pod spodem czarnym kolorem napisano Kinky Ale.

Przygladając się puszce dalej widzimy napis Kinky Ale Single Hop Ipa. Zawartość alkoholu to 6.2 %, a ekstrakt początkowy to 16%. Receptura piwa według K. Cichoń.

Przy tworzeniu tego piwa wykorzystano tylko jeden rodzaj chmielu: Equanot. Natomiast podstawą piwa jest słód pilzneński.

Piwo kupiłem okazyjnie w cenie 2,29 zł, gdzie cena którą znalazłem w internecie wynosiła około 9 zł. Piwo było w promocji gdyż dochodził termin ważności i nie powiem połaszczyłem się i nie żałuje.

Przejdźmy do degustacji 12.08.2021, a piwo ma datę ważności do 12.08.2021

Aromat 13/14

Aromat wyraźnie owocowy i kwiatowy. Nieco słodkawy.

Wygląd 6/6

Piwo mętne o kolorze słomkowym. Piana jest zbita, wysoka i bardzo długo się utrzymuje

Smak 14/18

Piwo jest dość owocowe, pełne.

Goryczka 6/6

Delikatna, doskonale łączy się z słodyczą piwa – zbalansowana

Odczucie w ustach 5/6

Słabe wysycenie, nieco alkoholowe

Ogólne wrażenie:

No jak na piwo z takim terminem ważności to jest bardzo dobre

Suma punktów: 44/50

Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe

Jak Oceniasz to piwo?

Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach. 

Mam również Instagram – klik tutaj 

Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkęklik” lub zostać mecenasem na Patronite „klik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.