Klášter Ležák 11°
Zielona prostokątna etykieta z logiem i nazwą browaru Klaster. Piwo uwarzone w stylu – czeski leżak. Poniżej widzimy informacje o piwie. Butelka 0,5, skład woda, słód jęczmienny, chmiel modyfikowany, produkty chmielowe. Alkohol 4,6%
Krawatka zielona z złotą obwolutą z logiem i nazwa browaru. Kapsel złoty z logiem browaru
- Browar Zipfer – Keller bier
- Browar Wawrzyniec – Amora Preta Single Hop Session Hazy Ipa
- Schladminger– Marzen
- Perlenbacher – Pils
- Browar Wawrzyniec – Vic Secret Single Hop Session IPA
Degustacja:
Przejdźmy do degustacji 18.09.2021, a piwo ma datę ważności do 29.09.2022
Aromat 14/14
Słodowy, kwiatowy
Wygląd 6/6
Piwo jest złociste, klarowne o pięknej białej drobnopęcherzykowej pianie.
Smak 15/18
Piwo w smaku nieco kwaskowe, prawdopodobnie od wysycenia. Słodowe i kwiatowe. Całkiem przyjemne
Goryczka 5/6
Goryczka słaba, wyczuwalna gdzieś tam jest na finiszu. Bardzo pijalne piwo
Odczucie w ustach 4/6
Piwo jest pełne nieco kwaskowate. Coś nie tak z wysyceniem
Ogólne wrażenie:
Piwo jest bardzo dobre, nie ma się tutaj do czego przyczepić. Pomimo wszystko jest dość nudnawe. Jak na koncerniak to i tak jedno z lepszych piw
Suma punktów: 44/50
Interpretacja punktacji:
50-46 Wzorowe
45-40 Bardzo dobre
39-32 Dobre
31-22 Poprawne
21-14 Słabe
< 14 Bardzo słabe
Jeśli podobał Ci się ten post polajkuj i obserwuj mój fanpage na Facebook. W ten sposób możesz wyrazić uznanie dla mojej pracy i bardziej mnie zmotywować. Tutaj masz link do profilu. Znajdziesz również widżet po prawej stronie ekranu na komputerze. Kiedy staniesz się obserwatorem na moim profilu to będziesz również informowany na bieżąco o kolejnych postach.
Mam również Instagram – klik tutaj
Możesz również uczestniczyć w tworzeniu tego bloga i wesprzeć jego utrzymanie. Dlaczego warto możesz przeczytać tutaj. Wsparcia możesz udzielić dowolną kwotą poprzez zorganizowana Zrzutkę „klik” lub zostać mecenasem na Patronite „klik„. Za wsparcie oferuje dedykowane posty, posty sponsorowane na wybrany przez sponsora temat, testowanie gotowych zestawów surowców oraz testowanie autorskich receptur.